Новини

Аваков – найбагатший міністр України вже шість років поспіль

Найбагатшим міністром України з 2014 року залишається глава МВС Арсен Аваков. За підсумком 2019 року він задекларував 1,7 млн євро, 644 тис. доларів і трохи більш ніж 2 млн гривень. Усього в різних валютах Аваков вказав у декларації заощадження на суму майже 75 млн грн за поточним курсом.

Про це повідомляє “Обозреватель“.

До приходу в уряд міністр МВС володів великим бізнесом, мав інтереси в газовидобутку, і його становище вже котрий рік не є ні для кого новиною.

Другим після Авакова і першим серед усіх “нових облич” став глава Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко. На початку цього року Петрашко задекларував заощадження в розмірі 1 814 711 доларів США – це найбільша сума доларових активів серед усіх міністрів. Тільки готівкою, тобто у валізі або “під матрацом” у міністра 990 тис. доларів. Ще 808 тис. доларів лежить на рахунках у Morgan Stanley (США).

Петрашко також увійшов до першої трійки міністрів за розміром доходу у 2019 році – 15,6 млн грн.

Третю сходинку найбагатших міністрів, за підсумком декларацій за 2019 рік, посів міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський. Він задекларував заощадження на суму майже 50 млн грн.

Leave a Comment