Важливо Волинь Новини

Погуляйко оглянув оновлений за кошти бюджету області лазарет прикордонного загону

У Луцькому прикордонному загоні оновили та збільшили потужність санітарного відділення медичної частини. Оглянути оновлений лазарет 8 вересня 2020-го року завітав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Проводили будівельно-ремонтні роботи за кошти обласного бюджету. Зокрема, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко у березні поточного року клопотав перед обласною радою про виділення з обласного бюджету фінансування для Луцького прикордонного загону на профілактичні заходи протидії COVID-19. Так, з обласного бюджету виділили 200 тис. грн, аби забезпечити прикордонників засобами індивідуального захисту, – передає Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Та, як розповів начальник Луцького прикордонного загону Олег Вовк, за ці кошти вдалося збільшити кількість ліжкомісць санітарного відлілення з 5 до 15-ти, облаштувавши додатково палати. Таке рішення прийняли, враховуючи пандемією коронавірусу. До слова, у медпункті є навіть стоматологічний кабінет та штатний стоматолог.

Слід зауважити, що такий великий об’єм роботи (як зсередини так і ззовні) виконали власними силами. Більше того, на сьогодні за кошти волинської громади (Шацька ОТГ_ аналогічно будується відділ прикордонної служби «Світязь». Там вже накопичено 1 млн 200 тис. грн

 «Так як ми працювали і з меценатами, і з обласною клінічною лікарнею, окрім того централізовано надходила допомога з Міністерства, нам вдалося закумулювати достатню кількість засобів індивідуального захисту, аби бути забезпеченими. Тож з отриманих коштів на профілактичні засоби ми витратили 50 тисяч гривень. А решту коштів, 150 тисяч гривень, витратили на будівельні роботи та меблі. Ось так нам вдалося модернізувати наш лазарет», – розповів Олег Вовк.

Аби показати результат проведеної роботи й запросили керівництво області. Окрім цього, користуючись нагодою, Олег Вовк провів екскурсію територією військової частини та презентував 8 автівок «RENAULT DUSTER», придбаних в рамках виконання програми щодо вдосконалення спостереження на польському кордоні «Україна- Білорусь-Польща 2014-2020». Закуплені патрульні автомобілі підвищеної прохідності працюватимуть у підрозділах охорони кордону та застосовуватимуться виключно для несення служби прикордонників.

Своєю чергою, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова обласної ради Ірина Вахович з нагоди ювілею (60-річчя з дня заснування) оркестру Луцького прикордонного загону нагородили подяками колектив, що здобув авторитет не лише на рівні області та міста, а й на рівні держави, адже бере участь у багатьох заходах державного та регіонального масштабу.

«Сьогодні дуже гарна подія. І хочеться, щоб таких було побільше. Дуже якісно все зроблено. Таке треба робити, тим більше для Луцького прикордонного загону, який охороняє кордони держави», – поділився враженнями голова ОДА Юрій Погуляйко.

Leave a Comment