Волинь Новини

У місті на Волині відкрили оновлений стадіон. (ФОТО)

У неділю, 30 вересня у місті Нововолинськ відкрили капітально відремонтований стадіон спортивно-оздоровчого комплексу «Шахтар».

Віднині 460 вихованців Нововолинської ДЮСШ мають змогу займатися футболом та легкою атлетикою в сучасних умовах, – передає пресслужба Волинської ОДА.

Символічно, що відкриття стадіону стало своєрідним подарунком для мешканців міста з нагоди 70-ї річниці заснування Нововолинська та Дня шахтаря.

За 60 років експлуатації стадіон набув стану, який вимагав значного оновлення та капітального ремонту.

Реконструкція стадіону розпочалася у 2018 році. У 2020 році завдяки програмі Президента України «Велике будівництво» та проєкту «Україна – чемпіон» вдалося завершити усі будівельні ремонти та здати об’єкт в експлуатацію до початку нового навчального року.

Стадіон сертифікований за міжнародними стандартами, що дозволяє проводити легкоатлетичні змагання всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Будівельні роботи оплачувалися на умовах співфінансування із Держбюджету та міського бюджету. Кошторисна вартість проєкту з реконструкції стадіону – 20 мільйонів 830 тисяч.

До слова, за шістдесят років існування, на стадіоні спортивно-оздоровчого комплексу «Шахтар» тренувалися відомі далеко за межами України спортсмени. Такі як, Нона Абашидзе – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики (штовхання ядра), учасниця Олімпійських ігор 1980 року, Олександра Абашидзе – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики (штовхання ядра), переможець чемпіонатів України, Олександр Котович – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики (стрибки в висоту), срібний призер чемпіонату Європи.

Окрім цього, Указом Президента України №367/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня шахтаря» почесним званням «Заслужений шахтар України» удостоєні Дуда Василь Семенович – заступник начальника дільниці відокремленого підрозділу «Шахта № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» та Лечицький Віталій Едуардович – електрослюсар підземний відокремленого підрозділу «Шахта «Бужанська» державного підприємства «Волиньвугілля».

 

Leave a Comment