Новини

В Україні можуть ввести надзвичайний стан через коронавірус – Ляшко назвав головну умову

В Україні можуть ввести надзвичайний стан через коронавірус.

Про це розповів головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в інтерв’ю для видання “Апостроф“.

Повідомляється, що в Україні істотно погіршилася епідеміологічна обстановка і у зв’язку з цим існує ймовірність введення режиму надзвичайного стану.

За словами Ляшка, такий сценарій можливий при внесенні в “червону зону” як мінімум половини території України. У такому разі виникне потреба у відкритті додаткових лікарень та залученні волонтерів.

“Коли у нас буде зростання значної кількості хворих і коли 50%, а то і більше адміністративно-територіальних одиниць в “червоному” рівні епідемічної небезпеки, то це може призвести до перезавантаження системи охорони здоров’я, зажадає відкриття додаткових польових госпіталів, залучення волонтерів, тоді доцільно буде подумати про подальші заходи і чи достатньо буде карантину, чи буде потрібен режим надзвичайного стану” – сказав Віктор Ляшко.

Крім того головний санітарний лікар країни розкритикував акції протесту в містах України проти карантину і супутніх обмежень. На його думку, подібні речі відбуваються у зв’язку з майбутніми виборами і можуть мати погані наслідки в майбутньому.

 

Leave a Comment