Волинь Новини

У місті на Волині припиняє роботу супермаркет

Як стало відомо, у Нововолинську припиняє роботу супермаркет мережі «Вопак».

Про це повідомляє БУГ.

Як передає видання, оголошення про закриття “Вопаку” помітили на Проспекті Перемоги у Нововолинську.

Як повідомляє видання Retailers, у продуктової мережі “Вопак” багатомільйонні борги і судові тяжби з постачальниками і банком.

У коментарі Retailers співвласник Volwest Group (мережі “Наш Край”, Spar) Віктор Корсак сказав, що основна причин проблем “Вопак” в тому, що акціонери втратили інтерес до цього бізнесу і фактично перестали їм займатися. В єдиних реєстрах кінцеві бенефіціари компаній не вказані, всі юридичні особи зареєстровані на кіпрські офшори. У неофіційних бесідах учасники ринку говорять, що мережа “Вопак” і “Пакко” була заснована Володимиром Микуличем, але близько 7 років тому перейшла у володіння Олега Бахматюка.

На березень 2019 року “Гіппо” (є керуючою компанією продуктових мереж “Вопак” і “Пакко”) налічував 56 супермаркетів “Вопак” і 14 оптових магазинів “Пакко” в дев’яти областях Західної і Центральної України. Компанія оголошувала про плани переформатувати 21 магазин, але ці заяви так і не були реалізовані. За даними GT Partners за 2019 рік відкрився лише один франчайзинговий магазин, а було закрито 9, в 2018 році мережа закрила 11 супермаркетів. Частина об’єктів перейшли під керування інших мереж.

В останні роки конкуренція на ринку продуктового рітейлу посилилася драматично. Лідери ринку проводять агресивну експансію, оновлюють магазини. В кінці 2016 року на ринок західної України вийшла мережа “АТБ”, що призвело до посилення конкуренції в регіоні.

Leave a Comment