Новини

У с.Замшани Ратнівського району запрацювала нова амбулаторія

У с.Замшани Ратнівського району запрацювала нова амбулаторія.
Новенька сучасна амбулаторія на місці старого приміщення ФАПу запрацювала днями у с.Замшани Забродівської ОТГ Ратнівського району. На свято з нагоди відкриття 19 серпня 2020-го року завітав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, аби привітати колектив з початком роботи.
Замшанівську амбулаторію ЗПСМ реконструювали з приміщення колишнього ФАПу за кошти субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області». Нагадаємо, це спільний проєкт Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку під назвою «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».
Вартість робіт склала 5 млн 563 тис. грн. Окрім будівельних робіт, за кошти субпроєкту амбулаторію забезпечили офісними меблями, медичним обладнання та комп’ютерами (ПК, принтери, ноутбуки). Важливо, що при реконструкції також передбачили інклюзивність будівлі для маломобільних груп населення.
Як розповів голова Забродівської ОТГ Микола Калачук, згідно штату в амбулаторії працюватиме один сімейний лікар. Обслуговуватиме заклад орієнтовно 2 тис. населення з сіл Замшани, Вужиськ, та за бажанням з Видраниці. Сільська рада навіть передбачила житло для сімейного лікаря, адже хочуть аби в амбулаторії працював місцевий, який перебуватиме постійно на місці. Поки що лікар, з яким заключені декларації є, але він приїжджий.
Поділилася приємними враженнями й старша медична сестра Любов Корецька, яка відзначила, що відтепер є техніка, то буде менше письмової роботи, а найголовніше – лабораторні дослідження такі як загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, вимірювання артеріального тиску, електрокардіограма тощо відтепер робитимуть безпосередньо в амбулаторії.
Однак, як відзначили медики голові ОДА Юрію Погуляйку, не вистачає для повноцінної роботи в амбулаторії автомобіля для сімейного лікаря. Тож очільник області дав доручення сприяти у вирішенні цього питання.

Leave a Comment