Волинь Новини

Волиняни почали масово робити тести на виявлення коронавірусу

У Волинській облдержадміністрації розповіли, що нині все більше волинян приходить робити ПЛР-тестування на виявлення коронавірусу. Відтак, утворилися черги і результатів чекати треба довше.

Про це стало відомо у вівторок, 18 серпня, на брифінгу у Волинській ОДА, – передає Волинь24.

«Сьогодні є затримка із проведенням тестування. На це є об’єктивні причини, оскільки дуже багато іде направлень», – сказала головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

Вона нагадала, що обов’язковому тестуванню підлягають:

– пацієнти з клінічними ознаками на коронавірусне захворювання (відразу після виявлення ознак);
– пацієнти із пневмоніями (тест робиться негайно);
– особи, які контактували із підтвердженим діагнозом на COVID-19 (тест робиться на 14 добу після встановленого діагнозу);
– медичні працівники, вірусологи, епідеміологи і т.д;
– після позитивного ІФА обстежуються працівники поліції та інших правоохоронних органів;
– особи, які потребують госпіталізації.

«Хочу наголосити, що саме з останнім пунктом у нас є проблеми. ПЛР-дослідженням підлягають особи, які мають імуносупресію. В основному це онкологічні хворі. На жаль, сьогодні нам масово почали направляти на ПЛР-тестування тих, хто має бути госпіталізований. Хоча наказом МОЗ передбачено для цих осіб тестування методом ІФА. ПЛР-дослідження цим особам проводять тільки після позитивного результату ІФА-тесту», – пояснила посадовиця.

Т. в. о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Тимощук додала, що кількість тестувань збільшилася і через збільшення кількості хворих на коронавірус в області.

Leave a Comment