Новини

У Донецькій області викрили місцевого депутата, який спонсорував бойовиків

Прокуратура Донецької області заочно повідомила про підозру депутату Ясинуватської міської ради, за обвинуваченням у фінансуванні проросійських бойовиків ОРДЛО. Наразі, підозрюванного оголошено в розшук.

Про це йдеться у повідомленні порталу УНН, з посиланням на прокуратуру Донецької області.

Прокурором Донецької області заочно повідомлено про підозру депутату Ясинуватської міської ради Донецької області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України, тобто у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.Пресслужба прокуратури Донецької області

У повідомленні йдеться про те, що досудове слідство встановило, що влітку 2014 року, підозрюваний, обіймавши посаду генерального директора ТОВ, зареєстрованого на тимчасово окупованих територіях, ухвалив рішення про виготовлення спеціальних засобів для протидії силам АТО. На керованому депутатом підприємстві було вироблено протитанкові загорожі, а також здійснено заходи щодо встановлення зенітних установок ЗУ-23-2 калібру 23 мм на вантажівки батальйону “Восток”.

Таким чином, підозрюваний брав безпосередню участь у модернізації військового складу незаконного збройного формування “Восток”, який під контролем РФ воював проти Збройних Сил України та інших військових підрозділів у період проведення АТО.

Leave a Comment