Важливо Волинь Новини

Де зараз перебуває терорист Плохой і що на нього очікує

Максим Плохой (справжнє ім’я Максим Кривош), який 21 липня захопив у Луцьку автобус з 13 пасажирами, наразі перебуває у слідчому ізоляторі. 

Про це це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Йому пред’явлено обвинувачення у тероризмі, захопленні заручників, а також у незаконному зберіганні зброї, гранат і вибухонебезпечних речовин.

“Я впевнений, що суд не обере жоден запобіжний захід, крім утримування під вартою. Далі на нього чекає суд. Він отримає довгий термін ув’язнення. Під час захоплення ніхто не загинув, то суд, думаю, це врахує. Утім, максимальна санкція — це довічне позбавлення волі. Далі слово за судом”, – каже Антон Геращенко.

Нагадаємо, 21 липня у Луцьку чоловік на псевдонім Максим Плохой понад 12 годин утримував 13 заручників у захопленій маршрутці. Серед них були вагітна жінка, дитина та люди літнього віку. Нічого схожого за всю історію незалежності Україна ще не знала. Увесь день на луцькому Театральному майдані, де стояв автобус, було чути автоматні черги.

Зловмисник повідомляв, що має вогнепальну зброю та вибухівку, яку погрожує підірвати, якщо не виконають його вимог. Вимагав він, зокрема, від президента рекомендувати дивитися американський фільм про те, як люди знущаються з тварин та використовують їх. Зеленський вимогу виконав. Терорист здався близько десятої вечора. Заручників відпустили.

Leave a Comment