Важливо Волинь Новини

Юрій Погуляйко під час робочої поїздки на Ратнівщину провів зустріч з мешканцями громади

Ремонт шкіл та доріг, проблема підтоплень сільськогосподарських угідь, будівництво водопровідної мережі в смт Ратне та видання авторської книги «Історія нескорених Кортеліс» – питання, які порушили жителі Ратнівщини перед головою ОДА Юрій Погуляйком під час його робочого візиту в район 15 липня 2020-го року.

Про це повідомляє пресслужба Волинськї ОДА.

Зокрема, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, перебуваючи в Ратнівському районі з робочою поїздкою, вирішив зустрітися з громадою та почути, що турбує місцеве населення найбільше. Участь в зустрічі також взяла й голова обласної ради Ірина Вахович.

До слова, на цю зустріч очільник області запросив й керівників правоохоронних органів, водного господарства та структурних підрозділів обласної державної адміністрації, які надавали додаткові консультації та роз’яснення, або ж брали порушені проблеми на контроль.

Так, найболючішим питанням для ратнівчан є підтоплення, якого вони зазнали внаслідок понаднормових опадів. Багато господарників втратили свій урожай, тому розраховують на компенсацію збитків. До слова, у районі підтоплено близько 30-ти % посівних площ.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит, свадьба и на улице

Разом із тим, розуміють, що разовою компенсацію цю проблему не вирішити, тому нині треба працювати над ремонтом шлюзів, адже у Ратнівського району є своя специфіка – при посусі часто горять торфовища і представникам водного господарства часто доводиться перекривати канали для зволоження земель.

«Зараз треба усе прорахувати, сільським радам та районній адміністрації зараз необхідно провести обстеження та прийняти акти, щоб дізнатися суму завданих збитків. Опісля на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС будемо приймати рішення. Якщо ж сума завданих збитків становитиме більше 10-ти мільйонів гривень, то це можна буде вважати надзвичайною ситуацією місцевого рівня», – прокоментував почуте Юрій Погуляйко.

Окрім цього, просили місцеві жителі й про ремонт таких доріг як Лучичі – Щедрогір та Здомишель – Сеньки-Шменьки. Як виявилося під час розмови, ремонт напрямку Лучичі – Щедрогір запланований в наступному році, так як ділянка вже включена у план. Щодо іншої дороги, то голова ОДА повідомив, що в області працюють над залученням додаткових коштів для ремонту доріг, тож розглянуть можливість ремонту шляху.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит, костюм, свадьба, дерево и на улице

Потребують ремонту й дві школи у районі: ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 смт Ратне та НВК І-ІІІ ступенів с.Гірники. До слова, ратнівську школу голова ОДА вирішив оглянути особисто. Так, з’ясувалося, що мова не лише про перекриття даху, про яке просили освітяни, необхідний капітальний ремонт, бо будівля уся в тріщинах. У школі с.Гірники хочуть добудувати спортзал, актовий зал та корпус, бо навчальний заклад вже не поміщає усіх учнів. Нині тривають роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації (вартує близько 700 тис. грн), на які не вистачає коштів. Тож прохання – допомогти з фінансуванням.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит, ребенок, дерево и на улице

Своєю чергою, голова облдержадміністрації порадив звернутися офіційно, щоби включити школу в програму «Великого будівництва» на наступний рік.

Leave a Comment