Новини

Треба її перевірити: футболістку в Білорусі підозрюють, що це чоловік

Футболістки одного з жіночих футбольних клубів Білорусі написали відкритий лист голові АБФФ Владіміру Базанову.

Вони просять перевірити стать спортсменки Салімата Сімпоре, яка представляє Буркіна-Фасо та грає за мінський «Динамо-БГУФК», – передає Sport.ua.

У листі, який підписали 18 футболісток, сказано, що Сімпоре Салімата була заявлена ​​для участі в чемпіонаті Білорусі з футболу серед жіночих команд вищої ліги за команду ФК «Динамо-БГУФК». Але в ЗМІ з’явилися статті, де висловлювалися сумніви в приналежності спортсменки до жіночої статі.

Футболістки пишуть: «Також на підставі візуальних контактів в матчах чемпіонату з командної ФК «Динамо-БГУФК» спортсменки з команд, що змагаються, сумніваються в «допінг-чистоті» гравця (на підставі антропометричних даних).

Грунтуючись на перерахованих вище фактах, просимо провести генетичне обстеження гендерної приналежності спортсменки Сімпоре Салімата. У разі неправомірної участі спортсмена в проведених матчах чемпіонату прохання застосувати відповідні дисциплінарні стягнення».

У листі сказано, що така «двояка ситуація» підриває престиж чемпіонату Республіки Білорусь і ставить під сумнів правомірність і чесність проведення чемпіонатів АБФФ.

Leave a Comment