Новини

Ще одна депутатка від “Слуги Народу” заявила про зловживання пільгами родичами зниклих на Донбасі

Президентська фракція “Слуга народу” підтримує свої колегу Галину Третьякову, яка заявила що в малозабезпечених сім’ях народжуються “діти низької якості”, а родичі зниклих на Донбасі наживаються на своєму становищі.

Про це в ефірі Прямого заявила народний депутат фракції “Слуга народу” Мар’яна Безугла.

“Перше – це були доволі некоректні висловлювання. Друге – я цілком розумію, що вона (Третьякова – ред.) мала на увазі. І неодноразово це пояснювала, і пояснювали наші колеги. Я нагадаю, що те, що згадували про “низької якості”, умовно кажучи, – це були цитати. Ви звернули увагу, що Галина цитувала? Спочатку вона цитувала і згадувала Маргарет Тетчер, потім ще одного британського політика. Чомусь не наголошується ніде, що це були цитати. По-друге, вона далі цілком зрозуміло пояснювала свою позицію щодо акценту на годувальника, на соціальну політику як більш широке поняття. Щодо благополучної сім’ї, яка безпосередньо платить податки, вона збагачує країну, так і щодо тих, хто потребує допомоги…

Другий момент. Ви питали щодо наступних висловлювань по допомозі тим, у кого родичі безвісти пропали. Я працюю в профільному комітеті… це не соцполітики, але тим не менше, ми маємо справу… з нацбезпекою. Це і питання Служби безпеки України, яка опікується питаннями обміну, це і Збройні сили, які захищають нас на сході разом з іншими силами оборони. На жаль, це дійсно має місце. Завжди на кожне те чи інше рішення, на ту чи іншу допомогу знайдуться люди, які захочуть нею скористатися або продовжити її, коли ситуація змінилася. Особливо в такій сфері, як соціальна політика, і зокрема в такій гострій сфері, що пов’язана з війною на сході, з російською агресією, – це ще більше маніпуляцій”, – сказала депутатка.

Безугла також наголосила, що фракція монобільшості підтримує Третьякову й вважає, що проти неї була вчинена інформаційна атака.

“У Галини доволі висока підтримка у фракції. Тому що ця історія зачепила тим, що це є саме інформаційною атакою… І ми всі розуміємо і знаємо, наскільки важко вона працює і наскільки вона намагається, і при цьому робить… Думаю, що результати й зараз є, і будуть через два-три роки в рамках зміни цього всього напрямку – зробити соціальну політику нарешті предметною, пов’язаною з економічною ситуацією. І нарешті відійти від тих всіх популістичних лозунгів, де декларативна соціальна політика була інструментом, щоб прийти до влади”, – підсумувала представниця “Слуги народу”.

Раніше Третьякова заявила, що у малозабезпечені родини, які “народжують дітей задля отримання державної допомоги”, народжують дітей “дуже низької якості, які теж “сідають” на публічні кошти”.

Вона також у якості позитивних прикладів навела вислови нібито деяких британських політиків, що людей, які отримують соціальну допомогу потрібно стерилізувати. Крім того, депутатка від “Слуги народу” заявила, що очільник Сінгапуру Лі Куан Ю стерилізував жінок без вищої освіти. “Отака має бути система, отака в мене філософія”, – підкреслила депутатка.

Leave a Comment