Важливо Волинь Новини

Чим живе “Київський десант” виконавчої служби Волині

У засобах масової інформації ходять чутки про ймовірне звільнення 28- річного керівника Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції України (м.Львів) Юрія Добоша з посади через неналежне виконання обов’язків і перевищення повноважень.

“Справжня причина – я не даю красти та заблокував корупційні схеми у державній виконавчій службі”, заявив Юрій Добош, коментуючи ці події у своєму дописі.

На изображении может находиться: 1 человек, небо, на улице и вода

Нагадаємо, що Головне територіальне управління юстиції у Волинській області  ліквідовано. Натомість утворено Західне міжрегіональне управління юстиції (м. Львів), яке охоплює Львівську, Рівненську і Волинську області.

А що ж ми знаємо про перших осіб виконавчої служби Волині? Зазначимо що керівні посади виконавчої служби Волині займають приїжджі спеціалісти.

 

 

Ляшенко Артем Захарович, 1994 року народження – заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції — начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Волинській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. На початку січня 2020 року Артему Захаровичу виповнилося 25 років. Такий своєрідний подарунок молодому ювіляру  від Міністерства юстиції.

 

 

До призначення на вказану посаду проживав в м. Бровари Київської області де має у користуванні кімнату в гуртожитку. В органах державної виконавчої служби пропрацював близько трьох років на посаді державного виконавця яких, зрештою, цього  стало достатньо для для того, щоб очолити виконавчу службу Волині.

Згідно поданої декларації за 2019 рік, Артем Ляшенко, окрім заробітної плати нічого немає. Заробітна плата за 2019 рік становила 123 тисячі грн.( після відповідних відрахувань), тобто трохи більше ніж 10 тисяч на місяць. Напрошується питання. За які кошти пан Артем проживає в чужому місті маючи в користуванні лише заробітну плату, якої достатньо лише для найму житла у Луцьку, а пан Добош    “не дає красти та заблокував корупційні схеми у державній виконавчій службі”?

Ще цікавий факт. Згідно реєстру судових рішень Броварським міськрайонним судом Київської області 10.07.2020 року відбудеться розгляд адміністративної справи за матеріалами Патрульної поліції м.Луцька відносно Ляшенка Артема Захаровича у вчиненні ним адміністративного правопорушення  визначеного ч.1 ст.130 КупАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотично сп’яніння). Напевно боротьба з корупційними схемами  досить виснажлива але ніяким чином не забороняє трішки розслабитись, проте в такому стані сідати за кермо не варто, тим більше особі такого рангу. Остаточне рішення залишається за судом. До речі, відомості про власність чи оренду транспортних засобів у декларації Артема Захаровича — відсутні. Щодо інших судових рішень то у реєстрі судових рішень є кілька рішень суду якими визнано незаконними дії державного виконавця Ляшенка Артема Захаровича. Але, як то кажуть, хто не робить, той не помиляється.

По штатній структурі виконавчої служби Волинської області у Артема Захаровича є два заступники.

Штепа Сергій Олексійович – заступник начальника Управління-начальник відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Волинській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

Штепа Сергій Олексійович - YouTube

Сергій Штепа працює в органах державної виконавчої служби у статусі державного службовця з 2001 року. За останні роки брав участь у багатьох конкурсах на керівні посади органів ДВС України. Працював на посадах керівника Березанського міського відділу ДВС м.Київ, Вижгородського  та Броварівського  районних  відділів ДВС, Малинівського районного відділу ДВС  Житомирської області. Під час такого “турне” по відділах ДВС професійні стежки Сергія Штепи та Артема Ляшенка пересіклися у Броварах та Вижгороді де останній  був підлеглим Сергія Штепи.

Сім’я Сергія Штепи згідно декларацій складається з його дружини та трьох доньок. У власності сім’ї кілька земельний ділянок, квартира, будинок, автомобіль LEXUS RX350, 2007 року випуску. Єдиний дохід Сергія Штепи — заробітна плата яка  за 2019 рік становила 142 тисячі грн. (з відповідними відрахуваннями) тобто, близько 11800 грн. на місяць. Саме по собі напрошується те ж саме питання. За що жити? Утримувати сім’ю? Заправити авто (далеко не малолітражне), і це в умовах коли пан Добош “не дає красти та заблокував корупційні схеми у державній виконавчій службі”? Більше того, 30 %  заробітної плати Сергій Олексійович мусить віддавати своїй дружині за стягнуті Бориспільським міськрайонним судом  аліменти згідно із  судовим наказом від 01.07.2019 року (відомості з реєстру судових рішень).

Також, цікавий факт. Згідно того ж реєстру судових рішень Макарівським Районним судом Київської області 31.07.2020 року буде слухатися цивільна справа за позовом Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) до Токара Дмитра Анатолійовича та Штепи Сергія Олексійовича про відшкодування збитків завданих державному бюджету у розмірі 4144570,55 грн. Понад чотири мільйони!!! Абсолютно незрозумілою є позиція Міністерства юстиції України призначаючи на керівні посади осіб з яких в подальшому буде стягувати мільйонні збитки??? В кримінальному світі існує таке поняття, щоб стягнути з боржника борг — потрібно дати йому роботу.

Пироженко Людмила Ігорівна – заступник начальника Управління – начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Волинській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, м. Львів.

Людмила Ігорівна згідно поданої нею декларацією володіє часткою квартири в  с.Миколаївка, Словянського району, Донецької області (очевидно звідти родом) та володіє частиною квартири в м.Київ де, скоріш за все і проживає. Також задекларований автомобіль ВАЗ 21124, 2006 року випуску та дохід у вигляді заробітної плати в сумі 86127 грн.

Біля трьох  років Людмила Пироженко працювала в органах державної виконавчої служби на посаді спеціаліста починаючи з 2013 року у вже знайомому відділі державної виконавчої служби Вишгородського районного управління юстиції Київської області. Останнє місце роботи в системі юстиції — Головне територіальне управління юстиції у київській області, спеціаліст відділу.

Питання теж саме, чи не важко з такими доходами на “чужині”?

Очевидним є те, що згадані вище “персони”, м’яко кажучи раніше знайомі. Дивним чином три перших особи виконавчої служби Волинської області пройшли чималий та нелегкий конкурсний відбір у Міністерстві юстиції України серед чималої і не менш кваліфікованої конкуренції. Яка мета діяльності цієї команди на Волині? Думаєте це такі собі “волонтери — виконавці”? Бо інакше пояснити їх перебування на Волині з такими доходами, при тому, що Юрій Добош “не дає красти та заблокував корупційні схеми у державній виконавчій службі”, важко. Все ж таки хочеться вірити про благородні наміри київської команди спеціалістів виконавчої служби на Волині, а час покаже…

Leave a Comment