Новини

Викрили зловмисників, які за два місяці вирубали лісу на понад 1,2 млн гривень (ФОТО)

У Львівській області правоохоронці викрили організовану злочинної групу, яка за два місяці організувала незаконну вирубку дерев та подальший продаж на суму понад 1,2 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Згідно з повідомленням, до групи входило шість осіб, а її організатором був майстер лісу одного з державних лісогосподарських підприємств Львівської області.

Слідством встановлено, що з лютого по березень 2020 року зловмисники здійснювали незаконну вирубку дерев породи дуб та в подальшому продавали її фізичним особам-підприємцям. Внаслідок діяльності злочинної групи державі заподіяна шкода на суму понад 1 200 000 гривень.

Як зазначається, зловмисників обвинувачують у незаконній порубці, перевезенні, зберіганні та збуті лісу, майстер лісу – у перевищенні влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 та ч.ч. 1, 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, майстру лісу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Іншим учасникам злочинної групи – позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Вирубка лісу у Львівській області

Вирубка лісу у Львівській області

Вирубка лісу у Львівській області

Leave a Comment