Новини

У північній Європі – підвищений рівень радіації: Країни заявляють про причетність РФ

Країни Європи причиною цього вважають несправність АЕС в Росії

У країнах Скандинавії зафіксували підвищений рівень радіації. На думку чиновників, причиною цього може бути несправність атомної електростанції на заході Росії. Про це повідомляє Independent.

Так, чиновники з ядерної безпеки з Фінляндії, Норвегії та Швеції заявили, що на початку цього тижня виявили збільшення радіоактивних ізотопів у Скандинавії та в деяких арктичних регіонах.

За даними Шведського управління радіаційної безпеки, наразі неможливо точно встановити джерело випромінювання. Однак, за інформацією голландської влади, причина підвищення радіації знаходиться на заході Російської Федерації.

“Низькі рівні радіації, помічені в Північній Європі, могли бути викликані несправною атомною електростанцією на заході Росії”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таких висновків у Голландії дійшли після аналізу даних своїх північних сусідів.

Водночас у Росії прокоментували цю ситуацію та заперечили свою причетність до витоку радіації. За даними атомного енергетичного оператора Росенергоатома, на двох електростанціях на північному заході країни не помічено жодних проблем.

“Обидві станції працюють у нормальному режимі. На роботу обладнання нарікань не було. Випадків, пов’язаних з викидом радіонуклідів за межі захисних споруд, зареєстровано не було”, – відповіли у РФ.

Нагадаємо, раніше між півостровом Індокитай і Філіппінськими островами в Південно-Китайському морі вибухнув атомний підводний човен, що призвело до потужного сплеску радіації в Китаї та сусідніх країнах.

Leave a Comment