Новини

Поки українцям заборонено: Медведчук регулярно подорожував на літаку і з дозволу СБУ

Приватний літак з бортовим номером T7GEM, яким користується народний депутат Віктор Медведчук, під час посиленого карантину в Україні 16 разів літав з Києва до Ужгорода і назад.

Про це повідомляють “Схеми”.

Щоб здійснювати перельоти в умовах «закритого неба», Медведчук отримував дозвіл від кількох відомств, зокрема, від Державної авіаційної служби, а також Служби безпеки.

Журналісти зафіксували, як голова партії “ОПЗЖ” разом з сім’єю приземлився в аеропорту “Київ” 7 травня, літак прилетів з Ужгорода. Після цього “Схеми” отримали інформацію про всі перельоти борту Медведчука під час карантину від джерел у Державній авіаційній службі і в аеропорту “Київ”.

У внутрішній системі вісім рейсів між Києвом та Ужгородом були позначені як “переліт без завантаження”. В інших восьми випадках зазначена наступна підстава для надання дозволу: “перевезення народного депутата”.

“За 100 кілометрів від Ужгорода в селищі Жденієво у Карпатах розташовується дача народного депутата. Десятки гектарів землі й великий маєток оформлені на фірму, якою володіє його дружина Оксана Марченко. Судячи з дат, депутат, схоже, більшість часу проводив на Закарпатті, а до Києва прилітав лише на позачергові засідання Верховної Ради, подекуди протягом одного дня”, – сказано в матеріалі.

Сам Медведчук на питання, як йому вдавалося під час карантину і фактично закритого неба регулярно здійснювати перельоти, зазначив:

“З відповідним дозволом. Дозволи я отримував у зв’язку з тим, що я приїжджав на позачергові пленарні засідання. Ці дозволи брала компанія, яка обслуговує. Це не не мій літак, це літак, який я орендую”.

Leave a Comment