Новини

“Зеленський обіцяв покинути посаду президента у разі порушення закону”: Павленко зробив гучну заяву

Як стало відомо, президент Володимир Зеленський обіцяв покинути посаду глави держави у разі порушення закону.

Про це в ефірі “Прямого” сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Ростислав Павленко.

“Пам’ятаєте, що в місті Києві фактично карантин був великою мірою скасований у випадку з “Велюром”. І ті, хто за кермом, я думаю, відчули дороги до “Велюру” і дороги після “Велюру”. Тому що, коли вони можуть так, то чому вони обмежують нас… І це, до речі, набагато більше шкодить підтримці, рейтингам, довірі і всі інше, ніж критика опозиції, об’єктивні цифри і все інше. Тому що люди просто бачать, що говориться одне, а робиться інше.

Під час кампанії минулого року було багато брехні і було багато обіцянок. Люди подумали, що раз ці так обіцяють, то вони ж, мабуть, будуть інакшими, ніж ті всі старі. Величезний запит на нові обличчя призвів до того, що ті всі нові обличчя виявилися дуже часто гіршими, ніж старі. І демонструють це кожного разу. І виходить, що всі ті попередні рази цього, виявляється, недостатньо. Раз – “Велюр”. Два – Хмельницький. Три – Дніпро. Я впевнений, що буде і чотири, і п’ять, і шість…”, – сказав Павленко.

“Щодо того, хто і як реагує. Колись Володимир Зеленський, ідучи в президенти, сказав, що якщо він порушить закон, то він уже не буде на посаді. Окей, порушення карантину – це адміністративна відповідальність. Але коли суд в Хмельницькому запитав Верховний Суд, а чи можна оштрафувати президента, бо в Конституції, що він має недоторканність, і за буквою закону справді хай там Верховний Суд розбирається, – але поки що ми не побачили ініціативу пана Зеленського понести відповідальність”, – зазначив він.

До слова, президент України Володимир Зеленський повідомив, що незалежно від рішення суду, він сплатить штрафні санкції за порушення правил карантину під час свого офіційного візиту на Хмельниччині.

Нагадаємо, що Хмельницький міськрайонний суд призупинив провадження щодо президента України Володимира Зеленського щодо порушення ним карантину при відвідуванні кафе під час робочої поїздки в Хмельницьку область.

Також, 19 червня о 09:00 Хмельницький міський районний суд розглядав адмінпротокол, що був складений щодо президента Володимира Зеленського за порушення карантину при відвідуванні кафе під час робочої поїздки в Хмельницьку область.

Раніше президент Зеленський опублікував чергове фото з кав’ярні, на цей раз – у Кам’янці-Подільскому. Як відомо кафе та ресторані мали відкритися в Україні у звичайному режимі (але з дотриманням заходів безпеки) лише з 5 червня.

Окрім цього, 3 червня Зеленський разом з главою свого офісу Андрієм Єрмаком і головним санітарним лікарем України Віктором Ляшко прогулялися центральною частиною міста Хмельницького та відвідали місцеву кав’ярню всупереч карантину.

Leave a Comment