Новини

Замість Бандери в Рівному хочуть встановити пам’ятник Флойду

На сайті Рівненської міської ради, вчора, 22 червня з’явилася нова петиція про те, щоб в Рівному встановити пам’ятник Джорджу Флойду замість Бандери.

Про це повідомляє сайт “rivne-city.com“.

Автором такої ідеї є Олена Головач. В петиції вона нагадала, що Джордж Флойд загинув після інциденту з поліцейським.

Чому саме в Рівному має бути такий пам’ятник? Олена Головач пояснює це тим, що така скульптура збагатить Рівне, де живуть та дружно співіснують безліч національностей, і афроамериканців також. Пам’ятник покаже всій планеті, що Рівне та всі його мешканці не ігнорують світові, глобальні та культурні тенденції та масові потрясіння.

Автор петиції навела два варіанти розміщення пам’ятника Джорджу Флойду. Перший варіант – територія Національного університету водного господарства та природокористування, де навчається велика кількість афроамериканців. Другий варіант – перехрестя Чорновола та Степана Бандери на незначній ділянці землі біля входу у парк.

На останньому місці міська влада вже давно вирішила встановити там пам’ятник українському націоналісту та патріоту – Степану Бандері. До речі, в місті вже давно існує вулиця з однойменною назвою.

На даний момент петицію підписало двоє людей. Для того, щоб вона потрапила на розгляд міському голові міста Рівне Володимиру Хомку необхідно зібрати 300 підписів. Підтримати петицію можна тут.

Нагадаємо, що Джордж Флойд загинув 25 травня 2020 року у США після того, як білошкірий поліцейський Дерек Шовін притиснув його шию коліном до асфальту і протримався його у такому положенні 8 хвилин 46 секунд.

Відеозапис, на якому працівник поліції тисне коліном на шию 46-го афроамериканця, попри його прохання “Я не можу дихати”, викликала численні акції протесту, сутички з поліцією та акти насильства в багатьох афроамериканських містах.

Leave a Comment