Волинь Новини

Інтерпол не допоміг: волинські правоохоронці розповіли про торішню серію “мінувань”

Торік, у період з 31 травня по 15 червня правоохоронці отримали повідомлення про замінування 199 об’єктів у Луцьку.

Авторів повідомлень шукають досі, – повідомляє Суспільне.Волинь.

Торік повідомлення про вибухівку в лікарнях, храмах, магазинах, школах та житлових будинках надходили на електронну адресу волинських правоохоронців та рятувальників. У жодному з об’єктів вибухівки не знайшли. “За цими фактами було розпочато 14 кримінальних проваджень. На даний час справи перебувають у провадженні слідчих ГУНП. Особи причетні до скоєння правопорушень не встановлені”, – йдеться у відповіді правоохоронців на інформаційний запит Суспільного.

Нагадаємо, 13 червня 2019-го, речниця прокуратури Волині Наталія Мурахевич розповідала журналістам: “Зважаючи на можливе вчинення цих злочинів громадянами інших держав, подано запити про правову допомогу до міжнародних організацій – Європолу та Інтерполу”.

Колеги з Франції не допомогли. Волинські правоохоронці розповіли про торішню серію "мінувань"

У слідчому відділу кажуть: надсилали запит до Європолу на адресу Франції, щодо ідентифікації серверних логінів користувачів IP адрес. У Європолі волинським правоохоронцям відмовили в наданні інформації.

Щодо збитків та витрат через липові повідомлення про замінування то їх в управлінні Нацполіції не рахували, – розповіли слідчі. “В залежності від відстані до місця події, тільки затрати на виїзд служб оперативного реагування, оцінюються в сумі приблизно від 110 до 1750 гривень”, – йдеться у відповіді правоохоронців.

Leave a Comment