Важливо Волинь Новини

У релігійній громаді на Волині коронавірус виявили у 20 віруючих

У Ратнівському районі цієї доби лабораторно підтвердили 29 випадків інфікування коронавірусною хворобою. 20 з них – з однієї релігійної громади.

Про це повідомила під час брифінгу заступниця голови ОДА Тетяна Щербак, – передає Суспільне.Волинь.

За даними обласної комісії з питань надзвичайних ситуацій, 20 недужих на коронавірус – жителі села Річиця Ратнівського району.

“Це віруючі баптисти. Молитовні групи збиралися на богослужіння по 10 осіб у двох житлових будинках. Ми просимо віруючих обмежити кількість богослужінь”, – каже Тетяна Щербак.

В ОДА кажуть: ситуація з коронавірусом у районі напружена. Для розслідування спалаху в район має виїхати протиепідемічна комісія. Зі слів Тетяни Щербак, місцевій комісії з надзвичайних ситуацій радять посилити карантинні заходи, щоб локалізувати спалах хвороби.

Ще один спалах коронавірусу у Ратнівському районі зафіксували у селі Замшани, розповідає заступниця голови ОДА. 16 осіб занедужало на COVI- 19 після відвідування похорону. Для поховання односельчанина, каже Тетяна Щербак, зібралося 150 людей. “Ми просимо правоохоронні органи звернути на це увагу. Уряд наразі не дозволяє такі масові зібрання людей”, – каже заступниця.

Leave a Comment