Новини

Зеленський проти коронавірусу та за примусову вакцинацію українців?

Як стало відомо, про примусову вакцинацію та кроки щодо протидії поширення коронавірусу Володимир Зеленський написав у відповіді на електронну петицію, у якій просили «не допустити примусового тестування та вакцинацій». Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Також Володимир Зеленський нагадав, що обов’язкова вакцинація проти особливо небезпечних інфекційних захворювань передбачена законами України:

Основи законодавства України про охорону здоров’я включають обов’язок людей не тільки піклуватися про своє здоров’я та здоров’я дітей, але й не шкодити здоров’ю інших, а також проходити профілактичні медичні огляди та робити щеплення.

У відповіді на петицію йдеться, що

стосовно окремих особливо небезпечних інфекційних захворювань можуть здійснюватися обов’язкові медичні огляди, профілактичні щеплення, лікувальні та карантинні заходи.

Також для запобігання поширенню інших інфекційних захворювань обов’язковим профілактичним щепленням підлягають працівники окремих професій, виробництв і організацій.

До слова, Зеленський зазначив, що Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що відмова від вакцинації є однією з глобальних загроз людству.

 

Leave a Comment