Новини

Карантин змінив розмір пенсій в Україні: кому пощастить

Як саме зміняться виплати і для кого вони можуть збільшитися, повідомила заступниця голови правління Пенсійного фонду Ірина Ковпашко.

Так, за час карантину в Україні знизилася середня зарплата і кількість людей, які були застрахованими особами. Ця ситуація виявиться виграшною для працюючих пенсіонерів, передає today.ua.

Для людей, у яких зарплата не змінилася, вона ділитиметься на меншу. Відповідно, індивідуальний коефіцієнт для працівника буде вищим.

Наприклад, якщо людина отримувала зарплату 4 500 грн, то зіставивши її з середньою по Україні, коефіцієнт заробітної плати, який потім вкладається у формулу розрахунку пенсії, буде більшим. А чим вищий цей коефіцієнт, тим вищий розмір пенсії.

Ковпашко нагадала, що якщо у грудні торік середня заробітна плата становила понад 10 тис. грн, то у квітні цього року вона впала до 9 300 грн.

Нагадаємо, що перерахунок пенсій, субсидій та інших соцвиплат під час карантину відбувається автоматично. Вже з 1 липня прожитковий мінімум в Україні зросте до 2118 гривень, а разом з ним підвищаться й інші виплати, у тому числі й пенсії.

Leave a Comment