Волинь Новини

Сергія Рижкова у Шацьку закидали яйцями

У Шацьку активіст з Луцька Сергій Рижков спробував зібрати «народне віче», присвячене проблемі обміліня Світязю. На заклик лучанина прийшло всього кілька людей. Натомість прибуло кілька десятків представників ягідних підприємств, які заявили, що акція – відверто маніпулятивна, – повідомляє Перший. 

Акцію Рижков назвав «Збережемо Світязь». Проходила вона 21 червня в парку селища Шацьк.

Анонсоване народне віче, за задумом організатора, мало показати «силу громадського контролю владі та недобросовісному бізнесу».

До слова, саме через надмірне зосередження уваги «на ягідному бізнесі» Сергія Рижкова і звинували в заангажованості.


На захід прийшли переважно представники ягідного бізнесу. Тим часом на заклик Сергія Рижкова показати «силу громадського контролю владі та недобросовісному бізнесу» відгукнулося лише четверо людей.

Перед присутніми виступив сам Сергій Рижков.

У своєму виступі він апелював переважно до кримінальних проваджень, які нібито відкриті стосовно порушень у діяльності ягідних підприємств, зокрема і тих, які нібито впливають на стан водойми.

Рижков також посилався на висновок науковців, наголошував, що у ньому відзначається вплив на обміління Світязю діяльність ягідних підприємств.

Натомість ягідники заявили: давно відомо, що основною причиною обміління Світязя є кліматичні зміни, й акцентувати увагу на ягідному бізнесі – як мінімум некоректно. До того ж Рижков надто часто у своїй промові згадував підприємство «Волинська ягідка», ігноруючи той факт, що у Шацькому районі вирощуванням лохини займається не менше двох десятків фірм.

Ягідники вступили у перепалку із Сергієм Рижковим, кілька разів вигукували «Ганьба!», а тоді ще й кинули у нього яйцем.

Усе це тривало 15-20 хвилин.

Детальніше про спровокований Рижковим конфлікт у Шацьку дивіться на «Першому» завтра у відеосюжеті.

Leave a Comment