Важливо Волинь Новини

Куди волиняни викидають використані засоби індивідуального захисту. ВІДЕО

Засоби індивідуального захисту нині знаходять на полігоні твердих побутових відходів та у каналізації.

На Волині немає ліцензованого підприємства, яке може займатися утилізацією використаних масок, рукавичок і інших медичних відходів, – розповіла заступниця начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук, – передає Суспільне.Волинь.

У побутових відходах маски й рукавички трапляються, розповів керівник КП “Луцькспецкомунтранс”. “Проаналізувавши, яке сміття попадає на полігон, ми побачили, що кількість поодинока і через місяць ми запустили роботу сміттєсортувальної станції”, – розповідає Сергій Андрієвський.

Дехто в лучан викидає використані засоби захисту у каналізацію, каже речниця Луцькводоканалу. “Слава Богу, це не масово, і просимо лучан, щоб такого не було. Ще більша проблема, що каналізація забивається від вологих серветок, бо багато хто вважає, що вони паперові, але вони не розчиняються у воді, – каже Ольга Федоренко.

Волинські лікарняні заклади укладають угоди з підприємствами для утилізації медичних відходів з інших областей. Зібрати й утилізувати використані маски, рукавички у людей проблема, – каже заступниця начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Leave a Comment