Новини

“Зеленський повинен піти на самоізоляцію, щоб не наражати на небезпеку життя інших людей”, – юрист

Президент України Володимир Зеленський повинен піти на двотижневу самоізоляцію після того, як у його дружини виявили коронавірус.

Таку думку висловив юрист, старший партнер Адвокатської компанії “Кравець і партнери, Ростислав Кравець, посилаючись на норми карантинного законодавства, – передає Страна.ua.

“За умовами карантину особа, яка проживає разом з хворим і було з ним в контакті, має пройти режим самоізоляції, щоб не наражати на небезпеку життя інших людей, в тому числі керівництво країни. Тому, виходячи з прямих норм карантинного законодавства, де не робиться виключень для державних службовців, Зеленський зобов’язаний пройти режим двотижневої самоізоляції “, – пояснив юрист.

На його думку, самоізоляція не позбавляє президента ніяких прав і можливостей, він цілком може керувати країною дистанційно.

“Єдине, тепер необхідно провести перевірку і тих осіб, хто з ним знаходився в контакті, щоб усунути вогнище зараження. Співробітники Держохорони, які вступали в контакт з Оленою, теж повинні бути на самоізоляції. Також і президент, і особи, які в останні два тижні були з ним в контакті, повинні пройти тести на коронавірус “, – додав Кравець.

Також він вважає, що негативні тести Володимира Зеленського та їх з Оленою дітей ще не є 100-відсотковою гарантією безпеки.

“Тести не дають 100-відсотковий результат. Потрібно провести повторні тести через кілька днів, щоб бути впевненими. Норми закону не мають на увазі звільнення від режиму самоізоляції, навіть якщо тести показали негативний результат. Медики на сьогоднішній день не гарантують, що при негативному тесті людина не заражена “, – додав юрист.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що результати тесту Олени Зеленської на коронавірус виявилися позитивними.

Leave a Comment