Волинь Новини

«За два тижні ми зможемо забезпечити потреби ПЛР-дросліджень усім пацієнтам, які будуть поступати в нашу лікарню», – Дудар

Протягом півтора-двох тижнів на базі клініко-діагностичної лабораторії Волинської обласної клінічної лікарні планують запустити оновлену ПЛР-лабораторію, де діагностуватимуть і COVID-19.

Про це розповів в. о. директора лікарні Олександр Дудар в інтерв’ю, яке оприлюднив журналіст Андрій Гнатюк.

За словами Олександра Дударя, ПЛР-лабораторія в лікарні існувала багато років, але її обладнання не було пристосоване для роботи саме з таким вірусом.

«Ми знайшли можливість придбати спеціальні прилади для ПЛР-діагностики, і якщо вдасться, то через півтора-два тижні ми зможемо забезпечити потреби ПЛР-дросліджень усім пацієнтам, які будуть поступати в обласну клінічну лікарню. Також виконати накази МОЗу, де прописано, що всі медпрацівники, які працюють із коронавірусними пацієнтами, повинні кожні 5 днів проходити ПЛР-діагностику», – розповів керівник лікарні.

Він вважає, що таким чином вдасться забезпечити потреби медзакладу та розвантажити обласні ПЛР-лабораторії.

«Якщо ми зробимо це на автоматичних аналізаторах, наша продуктивність, тобто об’єм виконаної роботи, може цілком забезпечити бажаючих, які прийдуть до нас в амбулаторному порядку, тобто не наших пацієнтів. Думаю, у перспективі ми це запустимо і на такий формат», – додав Олександр Дудар.

Нагадаємо, зараз у Волинській області коронавірус методом ПЛР виявляють лише у вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру МОЗ.

 

Leave a Comment