Волинь Новини

На кордоні з Польщею вже другий тиждень величезні черги: люди стоять по 9 годин

Українці масово виїжджають на роботу в Польщу. При цьому їх не зупиняє нічого. Зараз їм, щоб потрапити за кордон, доводиться стояти в черзі на пункті пропуску з 7-9 годин.

Така ситуація склалася перед пунктом пропуску «Медика». У натовпі говорити про дотримання соціальної дистанції в півтора метра не доводиться. Крім того, деякі знаходяться там навіть без масок, повідомляє Радіо Свобода.

Люди сидять на своїх валізах або на траві, тому що ніяких лавок немає. Але більшість просто стоїть. При цьому такий ажіотаж на кордоні спостерігається вже другий тиждень поспіль.

Українці скаржаться, що їм не вистачає туалетів і крамничок, оскільки стояти весь час на ногах дуже важко.

У Держприкордонслужбі великі черги пояснюють тим, що поляки ввели обмежувальні заходи через карантин, тому оформлення документів займає більше часу.

До Польщі їдуть з усіх регіонів України, хоча ще 10 років тому на роботу туди їхали найбільше із Західної України. Зараз дуже багато заробітчан з Полтавської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської, Запорізької областей. Серед тих, хто їде працювати в Польщу також є і підприємці, які втратили роботу через карантин.

Leave a Comment