Важливо Волинь Новини

Волинська область досі не відповідає вимогам для послаблення карантину

До переходу на наступний етап послаблення карантину, який розпочинається з 5 червня, не готові сім областей України та місто Київ.

Про це під час брифінгу розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише “Суспільне”.

“Сьогодні 5 червня і постановою Кабінету міністрів дозволяється відкривати заклади громадського харчування з відвідуванням клієнтів у середині приміщення. У той же час по індикаторах (для послаблення карантину – ред.) у нас нині не проходять по захворюваності Київ, Волинська, Житомирська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області. По тестуванню не проходять Донецька, Луганська області”, – розповів Ляшко під час брифінгу.

“У цих областях рішеннями комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не повинно бути дозволено відкриватися закладам громадського харчування, оскільки епідситуація цього не дозволяє. У разі якщо ці заклади будуть відкриватися на згаданих територіях, це буде порушенням постанови Кабміну”, – наголосив він

За його словами, послаблення відбуваються після рішення регіональної комісії ТЕБ та НС, які мають переглядати ситуацію в області не рідше, ніж кожні 7 днів.

“Якщо на території області протягом трьох днів реєструється перевищення по одному з показників або всі три показники одночасно, регіональна комісія ТЕБ та НС повинна провести позачергове засідання, розглянути причини, чому так відбувається і ухвалити рішення щодо послаблення, виходячи з епідемічної ситуації, – сказав Ляшко.

Leave a Comment