Новини

«Є його підпис, чоловік пішов сам» : померлий пацієнт відмовився від госпіталізації

Як стало відомо, у Рівному від COVID-19 помер чоловік, який відмовився від госпіталізації. Утім, через обурення у соцмережах, у міській раді відбувся прес-брифінг щодо цього випадку. На всі питання журналістів відповіли заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська, завідувачка інфекційного відділення КНП «Центральна міська лікарня» РМР Галина Максимчук та завідуючий реанімаційного відділення Андрій Огінський. Про це повідомляє Радіотрек.

Як зазначають, пацієнт – 65 років, житель міста Рівного.

Його госпіталізували 31 травня близько 2 години бригадою швидкої допомоги у приймальне відділення інфекційного стаціонару міської лікарні. Чоловіка оглянув черговий лікар, були проведені усі заміри і температури, і визначений анамнез, і рівень кисню.

У пацієнта показники були в нормі, тільки була підвищена температура.

До слова, пацієнту було запропоновано госпіталізацію з діагнозом «підозра на коронавірусну інфекцію», оскільки у лікарні не виставляють діагнозу без повного обстеження і результату ПЛР-тесту. У чоловіка були забрані аналізи на ПЛР. Зразки відразу були доставлені до лабораторії. Пацієнту були дані рекомендації.

Пацієнт у присутності дружини та чергового лікаря відмовився від госпіталізації. Запис про відмову з підписом пацієнта є.

Відомо, що чоловік хворів уже 5 день. В Україні медичні працівники не можуть примусово госпіталізувати людину, навіть при підозрі на коронавірусну хворобу.

“Ми не маємо права людину змусити госпіталізуватися. Ввечері дружина зателефонувала до відділення і спілкувалася із черговим лікарем. Знову підвищилася температура і вони дали “парацетамол”. Дружина повідомила, що вони планували приїхати в лікарню наступного ранку для госпіталізації”, – розповіла завідувачка інфекційного відділення КНП «Центральна міська лікарня» РМР Галина Максимчук .

Діагноз коронавірус підтвердили шляхом ПЛР-діагностики вже після смерті чоловіка. Контактних осіб, а саме – дружину покійного – наразі перевіряють на інфікування COVІD-19.

Як повідомив керівник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник, ПЛР-тест жінки показав негативний результат.

Leave a Comment