Волинь Новини

Луцькі зупинки хочуть реформувати під один шаблон

Власників зупинок у Луцьку будуть спонукати облаштувати приміщення в єдиному для усього міста стилі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповів радний міського голови Ігор Поліщук.

«На наше замовлення архітектори розробили проект зупинки з вбудованим магазином. У меншому модулі можна розмістити громадську вбиральню, газетний кіоск, термінал CityCard, банкомат або термінал банку.

В нашому місті таких зупинок налічується 77 одиниць. На абсолютну більшість з них підприємцями в кінці 2010-х років через відповідні схеми оформлене право власності як на нерухоме майно. Тому демонтувати їх немає можливості», – пише радник.

Він зауважує, що більшість цих зупинок «псують зовнішній вигляд нашого міста, виглядають вкрай неестетично, обшиті вагонкою або металопрофілем в стилі “євроремонту” 90-х, вікна наглухо заклеєні рекламою».

Тож їх власників будуть збирати і рекомендувати облаштовувати зупинки з магазинами саме в такому єдиному для усього міста стилі.

«Тим підприємцям, які не погоджуватимуться осучаснювати зовнішній вигляд своїх споруд та приводити їх до ладу не буде продовжено договір оренди земельної ділянки та через суд вирішуватиметься питання про скасування права власності», – додав Поліщук.

Leave a Comment