Волинь Новини

“Нас повинні почути, адже ми – одна громада” – Ольга Матящук про примусове приєднання громади до Луцька

Як відомо, у вівторок, 2 червня, у селі Княгининок Луцького району відбулася мирна акція протесту. Місцеві жителі та небайдужі спільно зібралися, протестуючи проти рішення уряду щодо приєднання Княгининівської громади до Луцької ОТГ.

Жителі обурені. Наголошують, що сьогодні нехтують їхніми правами — завтра у такій ситуації можуть опинитися інші. Люди вимагають справедливості та чесних рішень, тому знову йтимуть на мирний протест.

“Нас повинні  почути, адже ми – одна громада. Ми одна з найкращих громад, не побоюсь сказати не тільки століття, а й тисячоліття.
Ми маємо усе: хороші голови, працьовиті руки, чудову природу. Окрім цього, ми маємо усе те, про що можна тільки мріяти”- зазначає інспекторка з благоустрою Княгининівської сільської ради Ольга Матящук.

– Якщо усе ж таки відбудеться примусове приєднання Княгининівської громади до Луцької ОТГ, Ваші дії?

“Згідно з Конституцією та згідно з чинним законодавством, ми маємо повне право після приєднання відразу від’єднатися. Утім, маємо намір знову їхати до Києва, будемо стукати у двері і надалі. Як кажуть: “хто стукає, тому й відчиняють». Сподіваюсь нас почують” – додала Ольга Матящук.

Leave a Comment