Волинь Новини

Мирна акція у Княгининку: мешканці протестують проти приєднання населених пунктів до міста. ВІДЕО.

У вівторок, 2 червня, у селі Княгининок Луцького району відбулася мирна акція протесту. Місцеві жителі та небайдужі спільно зібралися, протестуючи проти рішення уряду щодо приєднання Княгининівської громади до Луцької ОТГ.

Жителі обурені. Наголошують, що сьогодні нехтують їхніми правами — завтра у такій ситуації можуть опинитися інші. Люди вимагають справедливості та чесних рішень, тому знову йтимуть на мирний протест.

“Ми дійсно спроможна громада. У нас існує певний план розвитку. Ми можемо мати набагато кращі показники, якщо правильно і обдумано працювати” — додають учасники акції.

Окрім цього, нечисленні групи людей вийшли на трасу з плакатами у підтримку акції, таким чином, блокуючи рух транспорту, по черзі ходячи на пішохідному переході. При цьому кожні 5 хвилин пропускали транспорт.

Станом на 15:00 акції протесту завершилися, рух на трасах повністю відновлено.

До слова, на акції були присутні близько сотні людей.

Нагадаємо, згідно з перспективним планом формування територій громад Волинської області, Луцька міська громада складатиметься разом з обласним центром із Боголюбської, Жидичинської, Заборольської, Іванчицівської, Княгининівської, Одерадівської, Озерцівської, Прилуцької, Рокинівської, Шепельської сільських громад.

Тобто крім Прилуцької ОТГ, яка після об’єднання у жовтні 2019 року з Луцьком стала Старостинським округом, до складу Луцької міської громади вирішили внести населені пункти Княгининівської, Заборольської і Жидичинської ОТГ.

До слова, Перспективний план формування територій громад Волинської області Кабмін затвердив 13 травня.

Leave a Comment