Волинь Новини

Односельці розповіли про хлопця, який загинув від удару струмом на Волині

27 травня у Ківерцівському районі 16-річний Ілля загинув унаслідок ураження струмом. Хлопець поліз на електроопору щоб зробити вдале фото, – розповів Суспільному селищний голова Анатолій Дорощук. Підліток не втримав рівновагу, при падінні зачепився за дроти, – повідомляє Суспільне.

Електроопора на якій загинув хлопець знаходиться на околиці селища Цумань Ківерцівського району. Близько 19-ї разом із другом, школяр виліз на висоту 10 метрів.

"Хотів гарне фото". Односельці розповіли про хлопця, який загинув від удару струмом на ВолиніUA.Волинь

“Хотів гарне фото”. Односельці розповіли про хлопця, який загинув від удару струмом на Волині

Голова Цуманської об’єднаної територіальної громади Анатолій Дорошук: Нічого не віщувало біди, бо дитина не торкалася дротів, нічого, просто хотів у фейсбук краєвид. І товариш почув тріск.”

Хлопця вдарило дугою, розповідає селищний голова. З його слів, товариш одразу покликав дорослих на допомогу.

Напруга у цьому місці – 35 тисяч вольт, кажуть в обленерго. На місце події одразу прибув батько школяра.

"Хотів гарне фото". Односельці розповіли про хлопця, який загинув від удару струмом на ВолиніФото “Волиньобленерго”

“Хотів гарне фото”. Односельці розповіли про хлопця, який загинув від удару струмом на Волині

Директор з охорони праці ПрАТ “Волиньобленерго” Михайло Кальчик: “Тато цього хлопця самостійно спустив його із опори. Я як батько можу його зрозуміти, але наголошую, якщо так сталося, то у жодному випадку не намагайтеся самостійно людей звідти спускати.”

Ілля навчався у школі селища Цумань, в 10-му класі. Був найстаршим з пяти дітей у родині. Зі слів заступниці директора Лесі Зубенко батьки приділяли належну увагу вихованню сина. Хлопець був спокійним та урівноваженим.

У зв’язку із загибеллю дитини, поліція веде слідство, розповіла речниця головно управління Нацполіції в області Ольга Бузулук.

У Волинь обленерго просять жителів не гуляти поблизу охоронних зон ліній електропередач, ліній повітряних електропередач.

Leave a Comment