Важливо Новини

Із 25 травня в Україні відкриються дитячі садки: правила роботи закладів

Із 25 травня в Україні дозволяється робота дитячих садочків у тих областях, які пройшли до другого етапу пом’якшення карантину.

Проте у дитячих закладах мають неухильно дотримуватися рекомендацій МОЗ і правил, встановлених для роботи дитячих садочків. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Gazeta.ua.

“Перед початком роботи закладу усім працівникам вимірюють температуру. Дітям мірятимуть температуру перед входом у заклад. Працівники і діти, у яких температура буде вищою 37,2, не допускаються у заклад. Батьки, які проводять дитину у заклад, повинні користуватись масками. Заклади мають бути оснащені антисептиками. Діти користуються ними виключно під наглядом вихователів. В ігровій формі, за власним прикладом, вихователі навчають дітей користуватись засобами захисту, правильно кашляти і міряти температуру”, — сказав він.

Міністр повідомив, що забороняється використання багаторазових рушників, використання м’яких іграшок, килима з довгим ворсом, вуличного взуття всередині дитсадка, проведення масових заходів за участі дітей більше ніж однієї групи та за участю глядачів.

“Дитсадочок повинен мати запас усіх необхідних засобів захисту та дезінфікуючих засобів, навчати працівників правилам правильного використання засобів захисту та організувати контроль виконання цих правил. Замінити тверде мило на рідке а тканинні рушники на паперові. Попередити батьків про особливі умови роботи закладу. Регулярно прибирати приміщення з дезінфікуючими засобами, регулярно провітрювати приміщення, тимчасово відсторонити від роботи осіб з групи ризику”, — додав Степанов.

Leave a Comment