Новини

У будинку-інтернаті – спалах COVID-19

Як стало відомо, нове вогнище коронавірусу зафіксували у Здолбунові. У будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів коронавірусну хворобу підтвердили у 12 людей. Серед захворілих 6 працівників та 6 підопічних.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

У зв’язку зі  спалахом хвороби голова Рівненської ОДА Віталій Коваль доручив провести службове розслідування щодо спалаху інфекції в закладі.

Створюємо комісію під керівництвом управління охорони здоров’я. Залучайте департамент соцзахисту та інших спеціалістів. Важливо визначити джерело інфекції для чіткого алгоритму дій та не допустити подальшого поширення хвороби. Оскільки дві треті підопічних знаходяться у групі ризику, – зазначив Віталій Коваль під час засідання комісії ТЕБ та НС.

За словами директора департаменту соціального захисту населення ОДА Олексія Шамака, восьмеро хворих лікуються в стаціонарі, інші – на самоізоляції.

Відомо, що усі хворі з одного корпусу. Нині його ізолювали. В інтернаті працюють дві мобільні бригади медиків, обстежують контактних  осіб. Для локалізації спалаху проводять усі необхідні протиепідемічні заходи.

Leave a Comment