Новини

На пенсіонерів чекають нові надбавки, утім передбачили їх не всім

Як стало відомо, про нові надбавки пенсіонерам напередодні заявив президент Володимир Зеленський. За його словами, збільшення пенсійних виплат торкнеться тих громадян, яким у 2021 році буде понад 75 років.

Однак про яку суму йдеться і як зміниться розмір пенсії вже наступного року, Гарант під час пресконференції присвяченої року на посаді президента, так і не розповів.

Ми запровадили програму 80+ і кожному пенсіонеру ми додали 500 гривень, якому виповнилося 80 років. Далі будемо розробляти програму наступного року 75+.Це велика програма, яку веде міністр Лазебна. І пенсійну реформу вона скоро повинна показати і оприлюднити, – заявив президент України.

За словами Володимира Зеленського, всім пенсіонерам, які дійсно живуть за межею бідності, додали на період карантину по 1 тис. грн.

Так як в Україні на сьогодні 12 млн пенсіонерів, підвищити пенсії всім дуже складно, наголосив очільник держави. На його думку, насамперед уряд має забезпечити їх якісною медициною, медикаментами та засобами захисту.

До слова, в Мінсоцполітики українцям пообіцяли подвійне підвищення виплат у 2020 році – з 1 липня та 1 грудня. Зокрема, влітку мають переглянути і збільшити розмір прожиткового мінімуму, за рахунок чого зростуть і пенсії.

Leave a Comment