Новини

Громадський транспорт відновить роботу: відомі дати початку перевезень та умови

Громадський транспорт в Україні, попри подовження карантину до 22 червня, поступово відновлюватиме свою роботу від 22 травня. Зокрема, знову запрацює метро й українці зможуть автівками здійснюватися регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення. Втім, запуск транспорту залежить від кількості нових виявлених випадків COVID-19 в кожній конкретній області.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За словами Владислава Криклія, для того, щоб регіони могли послабити протиепідеміологічні заходи і транспорт відновив роботу, в конкретній області упродовж тижня на 100 тисяч населення має налічуватися менше дванадцяти нових випадків COVID-19.

Крім того, у середньому повинно проводитися понад дванадцять  ПЛР та ІФА тестувань на виявлення коронавірусу. А завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, має бути менше 50%.

Також, після поновлення роботи транспорту обов’язковою вимогою для проїзду в ньому буде масковий режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту.

Міністр інфраструктури повідомив, що громадський транспорт відновить роботу не одночасно. Так, спершу зможуть здійнюватися пасажирські перевезення у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні, але автомобільним транспортом. Це станеться від 22 травня.

Далі, від 25 травня, поїде метро. А від 1 червня можуть відновитися залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні. Також від цієї дати поновлять міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

Від 15 червня – прийняття та відправлення повітряних суден, які виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

До слова, в Україні відновлюють роботу 66 пунктів пропуску на кордоні. Йдеться про пункти перепуску на кордоні з країнами Євросоюзу та Молдовою.

Leave a Comment