Новини

Зеленський вже думає про другий термін

Президент Володимир Зеленський заявив, що однієї каденції йому може не вистачити. Про це він сказав на пресконференції в середу, присвяченій першій річниці інавгурації.

“Чесно кажучи… Щиро? Однієї не вистачить”, – сказав Зеленський.

При цьому він додав, що скільки триватиме його каденція – вирішувати людям. На уточнення журналістів, чи збирається він балотуватися на другий термін, Зеленський відповів: “Я подумаю”.

“У цілому як людина, яка керує державою рік з моменту інавгурації, але ми ж розуміємо, що коли я став працювати? Пам’ятаєте, коли ми подавали наші законопроєкти від президента України, і поки не перезавантажили Верховну Раду і не змінили уряд, нічого не приймали”, – сказав він.

“Будь-який кандидат, у якого відсоток 10, 15 або 16 на початку будь-якої передвиборної кампанії, не має права йти в президенти. Просто не має права. Тому що це означає одне: суспільство його не підтримує”, – додав він.

Він сказав, що якщо народ України буде підтримувати його, він буде думати про другий термін.

Раніше заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону заявив, що Зеленський не обмежиться одним п’ятирічним терміном. “Я все-таки вважаю, що якесь буде продовження каденції. Тому що дійсно мало п’яти років для політики, для того, щоб щось змінити”, – сказав він.

При цьому перед виборами Зеленський обіцяв за один президентський термін змінити країну і передати її новому президенту.

До слова, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, Зеленський залишається найпопулярнішим політиком у президентському рейтингу.

Leave a Comment