Новини

Заборонені рушники та іграшки: рекомендації МОЗ щодо роботи дитсадків

Як стало відомо, з понеділка, 25 травня, в Україні запрацюють дошкільні навчальні заклади. У зв’язку з цим, Міністерство охорони здоров’я напередодні оприлюднило проєкт рекомендацій щодо організації роботи дитсадків у карантин.

Всім працівникам дошкільних установ вимірюватимуть температуру перед початком роботи, а дітям – на вході до закладу та кожні 4 години.

Працівників та дітей з температурою вище 37,2 °C або з ознаками респіраторних захворювань до дитсадка не пускатимуть.

На період карантину у дитсадках забороняється використовувати багаторазові тканинні рушники, м’які іграшки, килими із довгим ворсом. Також не можна буде перебувати в приміщенні у вуличному взутті та проводити масові заходи за участю дітей більш ніж однієї групи та за присутності глядачів.

Дітей вихователі зранку зустрічатимуть не в приміщенні дитсадка, а на території. Батькам необхідно буде одягати респіратор або захисну маску.

Крім того, на вході до дитячого садка має бути місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

До слова, кожні дві години та відразу після занять у приміщенні потрібно буде проводити дезінфекцію. Також проєктом рекомендацій МОЗ передбачило провітрювання приміщення протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня.

Leave a Comment