Важливо Волинь Новини

Луцьку міську раду просять не застосовувати силу проти підприємців Центрального ринку

В електронній петиції муніципалів закликають не йти на провокації третіх осіб та не застосовувати фізичної сили у випадку конфліктів з ними або підприємцями, підприємців просять припинити мітинги, а від міської ради вимагають попереджувати підприємців про демонтаж їхніх кіосків мінімум за два тижні до його здійснення.

Електронну петицію зареєстрували 18 травня.

«Шановна міська радо!

Просимо врегулювати питання щодо Центрального ринку, який через свою занедбаність, псує враження від історичного центру міста та відвертає від Луцька туристів.

Водночас, зауважуємо, що до підприємців, які ведуть там свою діяльність, потрібно поставитись максимально гуманно, забезпечивши їм місця для торгівлі в інших локаціях, надавши всі умови для транспортування туди їхнього товару. Важливим є те, щоб кожен з них міг відновити торгівлю одразу після закінчення карантину.

Також, просимо у підприємців Центрального ринку не створювати критичної ситуації в місті та припинити мітинги.

Закликаємо муніципальну поліцію не йти на провокації третіх осіб та не застосовувати фізичної сили у випадку конфліктів з ними або підприємцями.

Вимагаємо щоб міська рада попереджувала підприємців про демонтаж їхніх кіосків мінімум за два тижні до його проведення. Демонтаж кіосків з товаром є неприпустимим, там можуть бути вибухонебезпечні або отруйні речовини.

Просимо повідомити громаду Луцька про те, що буде зроблено з цими територіями після демонтажу незаконно встановлених кіосків. Ми вважаємо, що неприпустимою є їх подальша забудова або проведення там підприємницької діяльності іншими суб’єктами господарювання. На нашу думку, єдиний припустимий варіант – загальногромадське їх використання в гармонії з навколишньою архітектурою.

Просимо розглянути цю петицію у максимально короткий термін»,  – пише автор петиції Олександр Бережний.

Leave a Comment