Важливо Волинь Новини

На Волині шахраї представляються працівниками банків (деталі)

З початку року поліція Волині зафіксувала 46 фактів шахрайств, коли невідомі телефонували громадянам, представлялись працівниками банків і обманним способом видурювали в людей гроші. Про це повідомив начальник управління карного розшуку ГУНП у Волинській області Руслан Гамольчук.

Про це повідомляють на сайті Головного управління національної поліції Волинської області.

За його словами, здебільшого, потерпілі самі диктують зловмисникам дані, необхідні для доступу до їхніх карток, адже думають, що спілкуються з представниками служби безпеки банку. Аферисти, телефонуючи на мобільний, представляються працівниками фінансової установи, залякують людей, що їхня картка заблокована, з неї намагаються зняти кошти невідомі, або ж повідомляють, що на «електронний гаманець» надійшов платіж,  і для того, щоб зарахувати гроші, потрібні персональні дані картки. Головна мета зловмисників – змусити співрозмовника назвати конфіденційну інформацію карткового рахунку і  зняти звідти кошти.

Правоохоронці радять: аби не потрапити «на гачок» злочинців, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані платіжних карток, адже працівники фінустанов не проводять ніяких операцій у телефонному режимі. Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном «банківський працівник» – передзвоніть до банку за номером, вказаним на платіжній картці та на офіційному сайті установи і уточніть деталі.

 

Leave a Comment