Новини

Головного санлікаря України, Віктора Ляшко, можуть звинуватити у злочині проти людяності

Головному санітарному лікарю України Віктору Ляшко загрожує кримінальна справа в Міжнародному кримінальному суді. Все через його фрази про необхідність залякувати людей заради дотримання карантину.

Заява головного санітарного лікаря України Віктора Ляшко про закриття парків заради психологічного ефекту – це явка з повинною в кримінальній справі. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав юрист Олександр Гуміров, – передає Інформатор.

«Всі обговорюють визнання головного санлікаря України Ляшко в ефірі ЗМІ про те, що заборони, накладені Кабміном в порядку карантину, мали не епідеміологічну основу, а психологічну, – написав Олександр Гуміров. – Що цими заборонами чиновники впливали психологічно на маси людей, щоб викликати у них почуття тривоги і страх.

Я, як юрист, зараз пишу дисертацію з міжнародного права, від почутого, м’яко кажучи, отерепів. Цьому Ляшко тепер потрібен адвокат. Дурник, наляпати своїм довгим язиком на кримінальну справу в Міжнародному кримінальному суді. Причому, не тільки себе, а всім, хто були спільниками в введенні заборон, контролював виконання цих заборон, штрафував за ці заборони, і іншими способами впливав психологічно, фізично і юридично на людей цими заборонами».

Все обсуждают признание главного санврача Украины Ляшко в эфире СМИ о том, что запреты, наложенные Кабмином в порядке…

Gepostet von Олександр Гуміров am Sonntag, 10. Mai 2020

За словами юриста, згідно з міжнародним документом – Римському Статуту – найбільш ненависними злочинами, на які поширюється юрисдикція Міжнародного кримінального суду, є злочини проти людяності і злочину проти людства. «Злочином проти людства є злочин, що несе загрозу не окремій людині, а спільноті людей (за національною, релігійною, сексуальною або іншою ознакою), – написав Гуміров. – Злочин проти людства одночасно є і злочин проти людяності, оскільки впливає і на окремих людей, і на спільноту в цілому. Такі злочини, вчинені на державному рівні, підлягають Міжнародному трибуналу (розслідування прокурором Міжнародного кримінального суду з наступним судовим процесом в цьому суді).

В даному випадку, згідно явки з повинною Ляшко, оголошеної відкрито в ЗМІ, скоєно наступний злочин проти людства: масовий, незаконний і необгрунтований вплив на психіку людей з метою залякування, приниження і підпорядкування протиправно введеним тоталітарним правилам, що за своєю суттю є психологічними тортурами ( терор). Об’єктом впливу, в даному випадку, є спільнота, об’єднана по національно-територіальною ознакою – народ України.

Україна є учасником Римського Статуту, однак з 2000 року до цього часу його не ратифікувала. В таких умовах, коли держава, де-факто, не бажає або не здатна розслідувати самостійно злочин, передбачений Римським Статутом, Міжнародний кримінальний суд має право ініціювати таке розслідування за власною ініціативою. Особи, обвинувачені у злочині проти людства, підлягають видачі Міжнародному кримінальному суду. ».

Нагадаємо, 8 травня в ефірі в ефірі телеканалу «Україна 24» головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що парки на період карантину в Україні закривали не стільки для впливу на епідеміологічний процес, скільки для психологічного ефекту на людей.

«Коли ми закривали свого часу парки, робили обприскування доріг, це знову ж таки був питання не стільки впливу на епідемічний процес, скільки на психологічний процес. Із закриттям парків немає такого відчуття, що все безпечно, люди більше психологічно готувалися до того, що треба дотримуватися карантину », – заявив Ляшко.

Leave a Comment