Новини

Колишній міністр фінансів України дав прогноз розгортання економічної кризи в Україні

Колишній міністр фінансів України Ігор Уманський дав свій прогноз розгортання економічної кризи в Україні у зв’язку із карантином. Про це екс-посадовець розповів у інтерв’ю виданню “ГОРДОН”.

На думку експерта, карантин негативно вплине на економіку України. Повідомляє інформаційне видання «Волинь. Правда».

“Більшість країн зараз розробляє стратегію і політику, як знайти баланс між заходами карантинного характеру і тим, щоб економіка продовжувала функціонувати. І більшість країн передусім ставить для себе завдання, щоб малий бізнес кількістю до 10 осіб працював, що мають зберігатися робочі місця”, – заявив Ігор Уманський.

За прогнозом експерта, безробіття продовжуватиме зростати, а малий та середній бізнес піде у “тінь”.

“Малий та середній бізнес навчився виживати. І вихід для них, повторюся, буде один. Вони працюватимуть, але нелегально. Тому що вони не можуть собі дозволити не мати грошей на те, щоб прогодувати родину. Оскільки держава їм не дає можливості працювати легально, вони працюватимуть нелегально, без сплати податків, без соціальних гарантій для співробітників тощо”, – заявив Ігор Уманський.

“Бізнесу не дають можливості працювати. Я не розумію, чому має працювати супермаркет, де продають переважно імпортні продукти, овочі, фрукти та інше, і чому закривають ринки. Відкриті ринки закривають – закриті супермаркети працюють. Де логіка?”, – дивується колишній міністр фінансів, експерт з економічних питань.

Нагадаємо, сьогодні, 12 травня, у Луцьку відбувся мітинг підприємців з вимогою відкрити ринки міста. Виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт пообіцяв скерувати відповідне звернення до Уряду і зазначив, що ринки у Луцьку запрацюють, як тільки з’явиться відповідне рішення Кабміну.

Leave a Comment