Важливо Волинь Новини

У Луцьку виявили шість нових підозр на коронавірус

За добу у шести лучан виявили підозру на коронавірус.

Про це стало відомо сьогодні, 7 травня, під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки Луцької міськради. Про це інформує сайт місцевої ради.

Розпочинаючи нараду, начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін детально проаналізував ситуацію із захворюванням на COVID-19 по Україні та області зокрема.

“За минулу добу у Луцьку виявлено два нових випадки захворюваності на COVID-19. Крім того, до сімейних лікарів звернулися 90 лучан, (46 дітей та 44 дорослих), виявлено 6 підозр на COVID-19, серед них – двох хворих на пневмонію направлено до обласної інфекційної лікарні”, – доповів Володимир Лотвін.

Оскільки відсьогодні розпочали роботу ринки нашого міста, то створюються умови до збільшення кількості контактів між людьми. Відтак, як зазначив секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, лучани мають бути особливо обережними й суворо дотримуватися правил карантинну.

“Ми надали дозвіл на роботу ринків, а там можуть перебувати люди з тих районів, де виявлено багато хворих. Тому небезпека існує. Крім того, на дитячих майданчиках продовжують перебувати діти. Батьки нехтують вимогами карантину. Щодо пом’якшення карантинних вимог, на які усі ми чекаємо з 12 травня, то поки не буде постанови Кабінету Міністрів з чіткими роз’ясненнями, доти обмеження щодо роботи деяких об’єктів торгівлі залишається в силі. Буде постанова, ми відразу скликаємо сесію міської ради й ухвалюємо відповідні рішення”, – наголосив він.

Зазначимо, що за останню добу в області зареєстровано 34 нових випадки COVID-19: Ківерцівський район – (20), Ковельський район (7), м.Луцьк (2), Маневицький район (2), Локачинський район (1), Луцький район (1), Іваничівський район (1). Одужало 13 осіб.

Leave a Comment