Новини

В Україні за три місяці виявили понад дві сотні випадків хвороби Лайма

В Україні за три місяці 2020 року зафіксували щонайменше 236 випадків хвороби Лайма. Про це повідомляє пресслужба Центру громадського здоров’я при МОЗ.

Водночас протягом минулого року кількість випадків цієї хвороби досягла майже чотири з половиною тисячі.

“За три місяці 2020-го року в Україні зафіксовано 236 випадків хвороби Лайма. Протягом 2019 року було зареєстровано 4 482 випадки хвороби Лайма серед українців. Зокрема, 833 випадки зафіксували у жителів сільської місцевості, а 492 — у дітей до 17 років”, — йдеться у повідомленні.


Нагадаємо, що ївороба Лайма (кліщовий бореліоз, Лайм-бореліоз) — інфекційне трансмісивне захворювання. Інфекцію переносять іксодові кліщі. Найбільше хворих фіксують у період з травня до листопада.

Зокрема, ймовірність укусу кліща і зараження хворобою Лайма найвища серед людей, які багато часу перебувають просто неба, особливо у лісах, лісопарках тощо. Від хворої до здорової людини збудник не передається.

Крім цього, у світі поки не існує щеплення від цієї хвороби. Тому для захисту медики радять перед тим, як вирушити у місцевості, де є кліщі, ретельно захистити тіло одягом.

Нагадаємо, минулого року в Україні за шість місяців  хворобу Лайма діагностували майже пів сотні мешканців однієї області. Причиною цього стала рання активізація кліщів.

Leave a Comment