Важливо Волинь Новини

Чи буде спалах коронавірусу в Олиці?

З померлою жінкою в КП «Волинська обласна психіатрична лікарня» контактувало близько 50 людей. З них – 25 пацієнтів відділення, куди її госпіталізували, і стільки ж медпрацівників. Нині медики відділення працюють в штатному режимі, посилили запобіжні заходи, – повідомляє Суспільне.

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак: “Жінці 49 років. З села Яблунька Маневицького району. Померла в психіатричній лікарні в Олиці. Поступила туди 23 квітня пізно ввечері. З 24 квітня почала лікування. Був діагностований коронавірус, вона, на жаль, померла. Чому вона була в Олиці, тому що вона мала психічні розлади і довгий час спостерігалася саме в цій лікарні.”

Виконувачка обов’язків директора Волинської психіатричної лікарні Луцька Людмила Юрко прокоментувала Суспільному ситуацію телефоном.

Т.в.о. директора КП «Волинська обласна психіатрична лікарня» Людмила Юрко: “Жінку госпіталізували у важкому психічному стані без ознак респіраторних захворювань. Поступила вона без ознак будь-якої соматичної патології. Температура вимірювалась, її слухали, її дивилися. Ніяких змін у неї не було. 28-го квітня ввечері в неї з’явилась невисока температура. Призначили консультацію гінеколога і інфекціоніста. Це було 1-го травня. Інфекціоніст запропонувала зробити тести. Ми зробили експрес-тест. Він був негативним. Зробили ПЛР-тест. В неділю жінці стало краще. А десь з третьої години дня почала різко рости температура. Тоді ми поставили питання принципово про перевід. Швидка допомога просто не встигла приїхати.”

Нагадаємо, за останню добу на Волині – один летальний випадок і 16 виявлених хворих на коронавірус. Загалом на Волині зареєстрували 340 лабораторно підтверджених випадків хвороби. У Луцьку – 104 випадки, Нововолинську – 48(троє пацієнтів у важкому стані), в Старовижівському районі – 44, Ковельському – 34, Ківерцівському – 28, Луцькому – 21, у Володимирі-Волинському – 12. Жодного випадку захворювання не зареєстрували в Любомльському районі.

Leave a Comment