Важливо Волинь Новини

Юрій Погуляйко розповів про медичну реформу, експрес-тестування на кордоні та закриття нелегальних АЗС

Конструктивна робота та налагодження діалогу для людини, яка є професіоналом своєї справи, чесною та принциповою – не легко, але реально. Очільник Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко “не місцевий” й зустріли його не надто привітно. Як зазначає сам Погуляйко – він патріот, тому не вважає Волинь чужим краєм. В інтерв’ю Lenta.ua він розповів про те, як налагодив стосунки з місцевою владою, медичну реформу та інші досягнення. Далі розповість yes-lutsk.

Реалізація поставлених задач та налагодження роботи

Хоча пан Погуляйко родом з Луганщини, він не вважає Волинь не рідною.

“Я українець і вважаю себе патріотом.” – запевняє Юрій Михайлович.

Очільник Волинської ОДА впевнений, що пріоритетне значення має те, що конкретно можна зробити для своєї країни, а не те, в якому регіоні це буде відбуватися. Призначення на цю посаду для реалізації поставлених державних завдань саме тут, на Волині, було від Президента України Володимира Зеленського. Тому Юрій Погуляйко впевнено заявив, що він та його команда докладе максимум зусиль, щоб виправдати його довіру.

Пан Погуляйко розповів, що постійно ведуться діалоги з органами місцевого самоврядування, адже для всіх в пріоритеті має бути розвиток регіону та добробут волинян, а не політичні амбіції та особисті емоції.

Зокрема, очільник ОДА запевняє, що з реалізації запланованого – чимало вже вдалося зробити, інше – в процесі. Проблемні питання є, але вони вирішуються.

Профілактичні методи

Як відомо, Волинь – прикордонна область, яка від початку карантинних заходів пропустила через пункти пропуску десятки тисяч українців. Юрій Михайлович запевняє, що з першого дня карантину на кордоні проводиться температурний скринінг. Проте, такі маніпуляції не дозволяють оцінити реальну ситуацію рівня захворюваності громадян, які перетинали кордон. Саме тому, розповідає пан Погуляйко, на рівні області було прийняте рішення про обов’язкове проведення експрес-тестування. Його проводять всім, хто перетинає кордон з середини квітня через пункт пропуску “Ягодин”. У разі виявлення позитивного результату на COVID-19, така людина відправляється на обов’язкову обсервацію. Після, це контролюється за допомогою додатку “Дія вдома”.

Не тільки на кордоні діють профілактичні методи, а й в області загалом. Юрій Погуляйко розповів, що Волинь одна з перших областей, де разом із введенням карантину були зачинені усі ринки, зупинена робота громадського транспорту та встановленні санітарно-карантинні пункти пропуску. Очільник Волинської ОДА впевнений, що завдяки таким рішучим діям в області немає спалахів захворюваності, у порівнянні з іншими регіонами. Також, як зазначив пан Погуляйко, значну роль у цьому зіграли й свідомі громадяни, які не виходили на вулицю без необхідності та залишалися вдома.

Сьогодні, вже можна побачити значне послаблення карантинних заходів. Зокрема, зменшення кількості санітарно-карантинних пунктів та поступове відкриття продуктових ринків. Юрій Погуляйко впевнений, якщо й на травневі свята наші співвітчизники залишатимуться вдома, то карантин послаблять ще більше.

температурний скринінг

Розвиток Волині під час карантину

Не зважаючи на те, що карантин сильно вплинув на життя людей, команда Погуляйка все ж продовжує розвивати область, її економіку, інфраструктуру дорожню та соціальну. Як зазначив очільник Волинської ОДА, 1 березня стартувала програма “Велике будівництво” з ініціативи української влади та Президента безпосередньо. Завдяки цій програмі планується модернізація навчальних та медичних закладів, спортивних залів та покращення дорожнього покриття. Згідно з картою проєктів, цього року увага буде концентруватися на будівництві семи шкіл, трьох дитячих садочків, двох об’єктів спортивної інфраструктури та семи приймальних відділень. Також, відновлять понад 80 км місцевих доріг.

ремонт доріг

Хоча з початком карантину влада дещо скоротила фінансування цієї програми, всі зазначені об’єкти повинні бути реалізовані. Саме тому, за словами пана Погуляйко, для цього планують залучити кошти місцевих бюджетів на умовах співфінансування.

Як відмітив Юрій Михайлович, відповідно до статистичної інформації Державної служби статистики України та її територіальних органів, у 2019 році Волинська область показала зростання на 74,2% (тоді як в середньому по Україні – на 15,5%), й завдяки цьому пробилася до п’ятірки кращих за обсягом капінвестицій на одного жителя. Також область в шістці кращих по притоку прямих іноземних інвестицій на душу населення та за загальною площею нового житла на тисячу жителів.

Пан Погуляйко запевнив, що буде прикладати максимум зусиль для мінімізації всіх ризиків та збереження інвестиційної привабливості Волині.  Очільник переконаний, що більше зацікавити інвесторів можна, якщо об’єднати зусилля влади й бізнесу. Роботу над поліпшенням інвестиційної привабливості Волині розпочата ще до початку карантину й продовжується далі. Пан Погуляйко розповів, що було проведено ряд зустрічей з представниками волинського бізнесу, відвідано підприємства, щоб почути та врахувати їхню думку, вивчено ідеї, для реалізації яких необхідно сприяння з боку влади.

юрій погуляйко

Особисті досягнення

Розповів Юрій Михайлович й про цілі, які вдалося досягнути йому та команді. Одна з перших – закриття незаконних АЗС та пилорам. З 276 досліджених об’єктів було виявлено 48 незаконних й вилучено більш ніж 400 тонн паливо-мастильного матеріалу сумнівної якості.

Окрім цього, у Волинській області було припинено діяльність 318 пилорам та за цими фактами відкриті кримінальні справи, вилучена уся деревина, проводяться слідчі дії. Порушниками було добровільно виплачено в міські бюджети більш ніж 450 тисяч гривень. Пан Погуляйко відмітив, що результативній роботі лісової охорони сприяють місцеві жителі та правоохоронні органи.

Також, очільник Волинської ОДА розповів, що сьогодні активно ведеться боротьба проти незаконного виготовлення алкогольних та тютюнових виробів.

незаконна АЗС

 

Leave a Comment