Важливо Волинь Новини

Луцькрада просить Кабмін допомогти із проблемою обміління річки Стир

Луцькрада звернулася до Кабміну і Міністерства енергетики та захисту довкілля України, аби вплинути на ГЕС, щоби ті відкрили шлюзи для наповнення річки Стир водою.

Про це йшлося у четвер, 30 квітня, під час сесії Луцькради, що вперше проходила у дистанційному режимі, – пише ВолиньPost.

Депутат Ігор Поліщук розповів, що в області дуже обміліли річки та озера, зокрема Стир та заплава на Ковельській у Луцьку.

За його словами, вище за течією річки розташоване Хрінницьке водосховище, рівень води в якому регулюють шлюзи, котрі контролюють ГЕС.

«Нині вони закриті, обміління несе за собою загибель рослинності, унеможливлює нерест риби, дерева падають в річку, річка замулюється», – відзначив Поліщук.

Тому мерія просять вплинути на ГЕС, котрі розташовані на річці, і відкрити шлюзи задля наповнення річки водою. Просять і переглянути «зелений тариф» для гідроелектростанцій, адже через це вони спеціально утримують воду.

Сумніваються обранці громади у доцільності існування ГЕС узагалі за нинішніх умов, тож закликають розглянути це питання.

Leave a Comment