Новини

Кабмін відкликав подання про призначення Саакашвілі

Кабмін відкликав з парламенту подання про призначення Міхеїла Саакашвілі віцепрем’єр-міністром з реформ. Призначення Саакашвілі заблоковане “Слугою народу”.

На підтримку Саакашвілі вдалось зібрати лише 140 – 170 голосів серед “Слуг народу” із необхідних 226. Про це журналіст Юрій Бутусов повідомив у фейсбуці.

Саме тому, наголосив Бутусов, президент Зеленський вирішив не виступати зараз публічно з підтримкою Саакашвілі. За інформацією журналіста, наразі в Офісі Президента розглядають варіант висунення експрезидента Грузії кандидатом у мери Одеси від “Слуги народу”.

Підтверджують й те, що на посаду в уряді Саакашвілі вже не претендує, джерела “Української правди”.

Нардепи зазначають, що Офіс Президента начебто й не збирав голоси за призначення Саакашвілі.

Наразі відбувається зустріч Саакашвілі з фракцією “Голос”. На ній колишній очільник Грузії вже не агітує голосувати за себе, як за віцепрем’єра, а лише говорить про свою роботу у якості радника президента Зеленського.

Тим часом, колишній нардеп та журналіст Сергій Лещенко повідомляє, що подання про призначення Саакашвілі не відкликали з Верховної Ради, тому що в парламенті його взагалі не реєстрували. Це означає, що кандидатуру Саакашвілі досі обговорюють. Тому подання, вважає Лещенко. або внесуть у Верховну Раду, або зроблять вигляд, що обговорення взагалі не було, якщо голосів не знайдеться.

 

Leave a Comment