Важливо Волинь Новини

Екологи спростували неправдиву інформацію ІА «Волинські новини»

Спеціалісти Депжпродсоживслужби на прохання журналістів видання Волинь infa надали результати дослідження води у річці Жидувка.

Нагадаємо, що нещодавно на сторінках  ІА Волинські новини з’явився матеріал із назвою: «Вода коричнева та смердить». Лучани просять врятувати річку Жидувку».

Матеріал був написаний на основі звернення лучанки Оксани Притули, яка зареєструвала його на платформі «Відкрите місто» підкріпивши до звернення фото та відео.

Представники Держпродспоживслужби відразу взяли на аналіз воду із річки Жидувка у трьох різних локаціях. Відповідно до результатів аналізу вода у річці не виходить за межі норми.

«Проведене обстеження прибережної захисної смуги та русла річки Жидувка з одночасним відбором зразків води. В ході проведення обстеження 16 квітня 2020 року спеціалістом Волинської регіональної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Губаруком В.О. було відібрано три зразки води у річці Жидувка для проведення лабораторних досліджень фізико-хімічних показників поверхневих вод.

Комісійно зроблено висновок, що наведена інформація в інтернет виданні «Волинські новини» від 15 квітня 2020 року із назвою: «Вода коричнева та смердить». Лучани просять врятувати річку Жидувку» є недостовірною і не відповідає фактам», – йдеться в акті обстеження Держпродспоживслужби.

Leave a Comment